Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z szynki pod kołderką porową :)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 6 plastrów
słonecznik łuskany 1 szklanka
cebula 1 sztuka
por (biała część) 2 sztuki
pieczarki 150 gram
śmietana 30% 2\3 szklanki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1\3 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1\3 łyzeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1\3 łyzeczki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z szynki pod kołderką porową :)

Kroki postępowania

1
Zrazy z szynki wieprzowej delikatnie rozklepujemy- kolejno obsypujemy przyprawą grill klasyczną.
Krok 1 - Zrazy z szynki pod kołderką porową :) foto
2
Por i pieczarki kroimy w plastry
Krok 2 - Zrazy z szynki pod kołderką porową :) foto
3
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na patelni , dodajemy por i pieczarki -razem podsmażamy 10 minut.
Krok 3 - Zrazy z szynki pod kołderką porową :) foto
4
Wlewamy śmietanę kremówkę i dodajemy przy[prawy do smaku- pieprz, sól czosnkową , ostra paprykę.
Krok 4 - Zrazy z szynki pod kołderką porową :) foto
5
Zrazy przekładamy do naczynia do zapiekania - po całości obsypujemy słonecznikiem łuskanym.
Krok 5 - Zrazy z szynki pod kołderką porową :) foto
6
Sos porowy rozkładamy na warstwie słonecznika.
Krok 6 - Zrazy z szynki pod kołderką porową :) foto
7
Górę zapiekanki dodatkowo obsypujemy słonecznikiem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 45 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Krok 7 - Zrazy z szynki pod kołderką porową :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.03.2016 20:03
fajny pomysł
Stenka 28.03.2016 18:57
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak