Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z piersi z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1500 gram
ser gouda 10 plastrów
pasztecik wieprzowy pokrojony 150 gram
papryka żółta 1 szt
Sos warzywny do zrazów:
papryka żółta 2 szt
jabłuszka duże 2 szt
wino półwytrawne białe 150 ml
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z piersi z indyka

Kroki postępowania

1
Pierś kroimy w plastry.
Krok 1 - Zrazy z piersi z indyka foto
2
Każdy plaster piersi posypujemy odrobinę papryką słodką mieloną.
Krok 2 - Zrazy z piersi z indyka foto
3
Kładziemy po plastrze sera gouda .
Krok 3 - Zrazy z piersi z indyka foto
4
Kawałek pasztecika i paprykę żółtą.
Krok 4 - Zrazy z piersi z indyka foto
5
Zwijamy pierś i wykałaczkami spinamy.
Krok 5 - Zrazy z piersi z indyka foto
6
1.Paprykę kroimy w paseczki wrzucamy na patelnie i jabłuszka pokrojone w połówki albo cwiartki .

2.Dusimy razem, dodajemy zrazy i smażymy razem z papryką i jabłkami.

3. W międzyczasie podlewamy winem i nadal dusimy dodają przyprawy które akurat chcemy dopasować, u mnie to sól i pieprz.

4. Smażenie i duszenie zajęło mi godzinkę .
Krok 6 - Zrazy z piersi z indyka foto
7
Przełożyłam do naczynia ceramicznego i podałam.
Krok 7 - Zrazy z piersi z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 22.06.2015 08:18
smaczne zrazy Ci wyszły
matesko 28.11.2013 10:54
fajny przepis
as28 28.11.2013 10:37
mniam mniam
dwa pokoje z kuchnią 28.11.2013 10:01
fajny wkład
bietka 28.11.2013 09:27
bardzo smaczny obiadek :)
Janina 28.11.2013 09:03
Świetne jedzonko;)
Paolcia 28.11.2013 08:49
rewelacja :) polecam :)
w mojej kuchni 28.11.2013 08:30
ale smacznie podano na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak