Zrazy z piersi kurczaka

Zrazy z piersi kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 sztuki
  • boczek

    5 plastrów
  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zrazy z piersi kurczaka foto
Piersi z kurczaka dzielimy na pięć plastrów, delikatnie rozbijamy, następnie solimy, pieprzymy.
Krok 2 - Zrazy z piersi kurczaka foto
Ogórki kroimy na pół wzdłuż.
Krok 3 - Zrazy z piersi kurczaka foto
Na każdym filecie układamy boczek i ogórek. Zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką.
Krok 4 - Zrazy z piersi kurczaka foto
Obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Krok 5 - Zrazy z piersi kurczaka foto
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

05.11.2014 14:26
pysznie się prezentują

Jodaj

06.08.2014 08:45
super zrazy :)

berys18

13.07.2014 20:07
pyszne mięsko

Renata9

13.07.2014 09:33
pyszne zraziki

w mojej kuchni

13.07.2014 01:36
moje smaki ulubione..

gusia1000

12.07.2014 23:55
Syte jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat