Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z piersi kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
boczek 5 plastrów
ogórki kiszone 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z piersi kurczaka

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka dzielimy na pięć plastrów, delikatnie rozbijamy, następnie solimy, pieprzymy.
Krok 1 - Zrazy z piersi kurczaka foto
2
Ogórki kroimy na pół wzdłuż.
Krok 2 - Zrazy z piersi kurczaka foto
3
Na każdym filecie układamy boczek i ogórek. Zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką.
Krok 3 - Zrazy z piersi kurczaka foto
4
Obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Krok 4 - Zrazy z piersi kurczaka foto
5
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego
Krok 5 - Zrazy z piersi kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 05.11.2014 14:26
pysznie się prezentują
Jodaj 06.08.2014 08:45
super zrazy :)
berys18 13.07.2014 20:07
pyszne mięsko
Renata9 13.07.2014 09:33
pyszne zraziki
w mojej kuchni 13.07.2014 01:36
moje smaki ulubione..
gusia1000 12.07.2014 23:55
Syte jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak