Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z musztardą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Zrazy z musztardą to świetny pomysł na niedzielny obiad. Dodatek Musztardy sarepskiej sprawia, że mięso nabiera wyjątkowego smaku. Dowolność składników, które wypełniają kawałek mięsa, sprawia, że można trafić w gust najbardziej wybrednych smakoszy. 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

Musztarda sarepska Prymat 180 gramów
schab wieprzowy 1 kilogram
boczek surowy 200 gramów
chleb 3 kromki
ogórek kiszony 400 gramów
cebula 3 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z musztardą

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Gotowe pokroić w plastry (jak na kotlety). Każdy kawałek schabu dokładnie rozbić, oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą.

Następnie wg uznania na każdej porcji mięsa ułożyć pokrojony w paski podsuszony chleb oraz ogórki kiszone, plaster surowego boczku oraz cebulę pokrojoną w piórka. 

Zrazy dokładnie zawinąć (można posłużyć się wykałaczkami, aby nie rozpadały się podczas smażenia). Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć zrazy z obu stron, na rumiano, do uzyskania upieczonego mięsa.

 

 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak