Zrazy z musztardą

Zrazy z musztardą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Zrazy z musztardą to świetny pomysł na niedzielny obiad. Dodatek Musztardy sarepskiej sprawia, że mięso nabiera wyjątkowego smaku. Dowolność składników, które wypełniają kawałek mięsa, sprawia, że można trafić w gust najbardziej wybrednych smakoszy. 

 

 

 

 

 

 

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Musztarda sarepska Prymat

    180 gramów
  • schab wieprzowy

    1 kilogram
  • boczek surowy

    200 gramów
  • chleb

    3 kromki
  • ogórek kiszony

    400 gramów
  • cebula

    3 sztuki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Gotowe pokroić w plastry (jak na kotlety). Każdy kawałek schabu dokładnie rozbić, oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą.

Następnie wg uznania na każdej porcji mięsa ułożyć pokrojony w paski podsuszony chleb oraz ogórki kiszone, plaster surowego boczku oraz cebulę pokrojoną w piórka. 

Zrazy dokładnie zawinąć (można posłużyć się wykałaczkami, aby nie rozpadały się podczas smażenia). Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć zrazy z obu stron, na rumiano, do uzyskania upieczonego mięsa.

 

 

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat