Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z mortadelą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Martadela 15dag
chrzan 2łyżki
jajko
olej 2łyżki
sól
pieprz
sos
mąka 1łyżka
olej 1łyżka
chrzan 1łyżka
mleko 1/2szkl
rosół z kostki 1/2szkl
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z mortadelą

Mięso podzielić na 4porcje,rozbić na cienkie płaty.Mortadelę zemleć 2x w maszynce,dodać chrzan,jajko,sól,pieprz-dokładnie wyrobić.Płaty mięsa posmarować masą,zwinąć,spiąć i obsmażyć.Włożyć do rondla,podlać wodą i dusić.Z mąki i chrzanu zrobić zasmażkę,rozprowadzić ją rosołem i mlekiem,ułożyć chrzan i doprawić solą i pieprzem.Gotowym sosem zalać zrazy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak