Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z marchewka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
cebulka 1 szt
jajko 1 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
kostka rosołowa 1 szt
schab 5 plastrow

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z marchewka

plastry schabu rozbijamy,posypujemy sola i pieprzem.
marchew obieramy,myjemy i sceramy na tarce.cebulke obieramy i kroimy w polplasterki.na patelnie wylewamy troche oleju i smazymy cebulke,wsypujemy marchew i dusimy pod przykryciem do miekkosci.tak przygotowana smarujemy plastry schabu i zwijamy w roladki.przekluwamy wykalaczkami.
obtaczamy w jajku i tartej bulce i smazymy z kazedj strony.przekladamy do garnka podlewamy szklanka wody z kostka rosolowa i dusimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak