Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z karkówki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówki 1 kg
sól 0,5 łyżeczki
pieprz 0,5 łyżeczki
Farsz:
cebule 2 sztuki
pieczarek 20 dag
natka pietruszki natka
sałata
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
musztarda
obtoczenie:
jajko 2 sztuki
mąki 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z karkówki

Kroki postępowania

1
Karkówkę pokroić na płaty i cienko rozbić. Posolić i popieprzyć. Każdy płat posmarować 1 łyżeczką musztardy.
Krok 1 - Zrazy z karkówki foto
2
Przygotować farsz. Obrane cebule drobno posiekać,przesmażyć na oliwie z oliwek,dodać drobno posiekane pieczarki.Przyprawić solą,pieprzem,dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.Wymieszać,podsmażyć. Na koniec posypać bułką tartą. Farsz ułożyć na filecie.Na wierzch ułożyć liść sałaty.Zawinąć i spiąć wykałaczką.
Krok 2 - Zrazy z karkówki foto
3
Obtoczyć w mące i w jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu.Przełożyć na blachę i zapiec w piekarniku.
Krok 3 - Zrazy z karkówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 22.06.2015 08:18
smaczne zrazy Ci wyszły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak