Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
kapusta kiszona 1 kg
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ketchup pikantny 3 łyżki
mąka
cebula 2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z kapustą

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na plastry, każdy lekko rozbić i oprószyć solą , pieprzem i mąką.
Krok 1 - Zrazy z kapustą  foto
2
Mięso usmażyć z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju. Mięso przełożyć na talerz
Krok 2 - Zrazy z kapustą  foto
3
Na oleju z mięsa zeszklić obraną i posiekaną cebulę. Kapustę kiszoną siekamy
Krok 3 - Zrazy z kapustą  foto
5
W garnku układamy warstwami 1/2 kapusty , mięsa , cebuli dodajemy liście laurowe , oprószamy papryką oraz solą. Warstwy powtarzamy. Podlewamy wodą i gotujemy bez przykrycia.
Krok 4 - Zrazy z kapustą  foto
6
Gdy kapusta będzie miękka podsypujemy mąką , dodajemy ketchup i zagotowujemy.
Krok 5 - Zrazy z kapustą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak