Zrazy z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    1 kg
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ketchup pikantny

    3 łyżki
  • mąka

  • cebula

    2 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zrazy z kapustą  foto
Mięso pokroić na plastry, każdy lekko rozbić i oprószyć solą , pieprzem i mąką.
Krok 2 - Zrazy z kapustą  foto
Mięso usmażyć z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju. Mięso przełożyć na talerz
Krok 3 - Zrazy z kapustą  foto
Na oleju z mięsa zeszklić obraną i posiekaną cebulę. Kapustę kiszoną siekamy
Krok 4 - Zrazy z kapustą  foto
W garnku układamy warstwami 1/2 kapusty , mięsa , cebuli dodajemy liście laurowe , oprószamy papryką oraz solą. Warstwy powtarzamy. Podlewamy wodą i gotujemy bez przykrycia.
Krok 5 - Zrazy z kapustą  foto
Gdy kapusta będzie miękka podsypujemy mąką , dodajemy ketchup i zagotowujemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat