Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe zwijane z musztardą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Zawijane zrazy wołowe z musztardą ! Smaczne szybkie i apetyczne do obiadu.

Składniki:

Zrazy wołowe

wołowina 50 dag
słonina 6 dag
cebula 10 dag
Musztarda czeska Prymat 3 dag
pieprz 1 dag
mąka bezglutenowa 4 dag
olej 3 dag
śmietana 2 duża łyż.

Porada

Jeżeli sos jest za gęsty dolewamy wody, wywarem z zupy. Jeżeli sos nie jest gęsty dodajemy mąkę.

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe zwijane z musztardą

Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w plastry później tłuczemy na cienkie plastry, przyprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy płaty mięsa musztardą z dwóch stron. Słoninę i cebulę kroimy w kostkę, wkładamy do środka mięsa i spinamy za pomocą wykałaczek aby mięso się nie otworzyło podczas smażenia. Obtaczamy mąką bez glutenową i smażymy na brązowy kolor, później dolewamy wody do mięsa i dusimy do miękkości pod przykryciem. Na koniec zagotowujemy i dodajemy śmietanę. Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak