Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe zawijane

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg
cebula 2 sztuki
ogórek konserwowy
musztarda
sól do smaku
pieprz
mąka ziemniaczana
marchew

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe zawijane

Mięso pokroić na cienkie plastry i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć. Posmarować musztardą, na każdy plaster położyć trochę cebuli, pasek marchewki i pasek ogórka. Zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. Mięso podsmażyć na gorącym tłuszczu, podlać wodą i przykryć. Dusić na małym ogniu do miękkości. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w odrobinie zimnej wody i zagęścić nią sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.06.2015 07:22
bardzo dobre mięsko
Pani Domu 05.06.2015 12:11
bardzo takie lubię
Milka100 09.03.2014 22:48
apetyczne zrazy
Pyszota 09.03.2014 18:36
dobry przepis
adelajda 09.03.2014 18:27
najlepsze roladki są właśnie z wołowiny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak