Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe z nadzieniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki konserwowe dowolna ilość
boczek dowolna ilość
mięso wołowe bez kości dowolna ilość
cebula 2 szt
sól, pieprz do smaku
Musztarda sarepska Prymat do smaku
olej do smażenia
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe z nadzieniem

Na samym początku mięso pokroić na mniejsze części i za pomocą tłuczka rozbić je. Przygotowane kawałki mięsa posolić, popieprzyć (z obu stron)i posmarować musztardą(tylko 1 stronę). W międzyczasie boczek i ogórki pokroić w plasterki i ułożyć je na mięsie. Przygotowane kawałki mięsa zrolować(najlepiej mieć do tego mokre ręce- będą się lepiej sklejały). Przygotowane zraziki umieścić na patelni z odrobiną oleju, przysmażyć z każdej strony, zalać wodą(aby zakryły do 3/4 wysokości zraziki i dodać obrane cebulki, a także odrobinę boczku). Dusić pod przykryciem, aż zraziki będą miękkie. Przed podaniem sos można przyprawić do smaku bądź go zaciągnąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 01.04.2011 13:02
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak