Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe z grzybami z wolnowaru

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
szalotka 1 sztuka
wędzony boczek 6 plasterków
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 ziarenka
bulion wołowy 750 ml
pieprz 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
wołowina 3 (zrazowe)
podgrzybki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe z grzybami z wolnowaru

Kroki postępowania

1
Jeden grzyb kroimy w plastry, resztę miksujemy w blenderze na gładką pastę. Szalotkę obierany, kroimy wzdłuż na ćwiartki. Cebulę kroimy w grube półplasterki. Płaty wołowiny cienko rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem. Każdy płat wołowiny smarujemy pastą z grzybów. W górnej części układamy 2 plasterki boczku, ćwiartkę szalotki i kilka plasterków grzybów. Następnie całość zawijamy w ciasną roladkę.
Krok 1 - Zrazy wołowe z grzybami z wolnowaru foto
2
Ma dno misy wolnowaru wykładamy cebulę, liść laurowy i ziele angielskie. Następnie układamy zrazy. Całość zalewamy wrzącym bulionem wymieszanym z resztą pasty grzybowej. Ustawiamy wolnowar na dużą moc, dusimy przez 4 godziny.
Krok 2 - Zrazy wołowe z grzybami z wolnowaru foto
3
Uduszone zrazy podajemy z kaszą, polane sosem w którym się gotowały. Jeśli nie boimy się dodatkowych kalorii, sos można zaprawić śmietaną.
Krok 3 - Zrazy wołowe z grzybami z wolnowaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 15.08.2013 06:57
wyglądają świetnie!
ziutula
ziutula 14.09.2012 13:06
bajeczne zrazy
BernadettaP 14.09.2012 10:37
Ależ apetyczne Ci wyszły te zrazy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak