Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe z boczkiem i cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 500 gr
cebula 2 szt
boczek wędzony 20-25 dag
sól
tłuszcz do smażenia
mąka 2 łyżki
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe z boczkiem i cebulką

WYKONANIE:

Mięso pokroić w poprzek włókien, rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem, boczek pokroić w plastry, cebulę też w cząstki. Na mięso kłaść boczek i cebulę, mocno zwinąć, pospinać szpikulcami lub wykałaczkami. Na Patelnie rozgrzać tłuszcz, włożyć zrazy i zrumienić je, podlać wodą, dodać bulion i dusić do miękkości pod przykryciem. Wyjąć zrazy, bulion zaciągnąć zawiesiną z mąki i zabielić śmietaną.

Podawać do ziemniaków i buraczków.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.01.2014 21:10
uwielbiam takie zrazy,ja dodaje jeszcze ogórek kiszony
Izabela77 01.12.2013 18:56
w sam raz na niedzielny obiad;)
gosia47-47 01.12.2013 18:00
pyszne zraziki, na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak