Zrazy wołowe po marynarsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    60 dag
  • czosnek

    8 ząbków
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • ziele angielskie mielone

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • wino czerwone wytrawne

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na 5 plastrów, ubić je tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, posypać zielem angielskim i odstawić do lodówki na 2-3 godz. Następnie obtoczyć mięso w mące i zrumienić na oleju. Do tłuszczu po smażeniu mięsa dodać posiekany czosnek, ziele angielskie oraz sól i smażyć do momentu aż czosnek zrumieni się. Następnie wlać wino, zagotować, włożyć zrazy i dusić pod przykryciem na małym ogniu 1 godz. Podawać z kluskami kładzionymi lub kopytkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 14.09.2011 10:15
smakowite polecam
szajba2 23.01.2011 15:00
chciałem być marynarzem ...
Babciagramolka 24.12.2010 08:34
Hi hi - też mnie zainteresowało czemu po marynarsku ?
rakow2 10.10.2010 15:11
bo najlepiej smakują jak się je w marynarce?
Barbara55 06.09.2010 14:16
czemu po marynarsku?
dasada1 03.08.2010 17:00
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat