Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
kiełbasa 350 g
śmietana 1 łyżka
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka
chleb
cebule 2
ogórek konserwowy Smak 4 szt.
grzyby suszone 1 garść
bulion 1/2 kostki
sól i pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe faszerowane

Mięso pokrój w ciekie plastry i rozbij,oprósz solą i pieprzem.Z kiełbasy zdejmij flak połącz ze śmietaną,chrzanem i łyżka pokruszonego chleba.Wyrób.Farsz rozłoż na płatach mięsa a na nim plastry cebuli i pokrojone w słupki ogórki konserwowe.Zwiń zrazy i zepnij wykałaczką,oprósz mąką i usmaż.Przełóż do garnka ,dodaj grzyby namoczone.kostkę bulionową rozpuszczoną w 500 mlo wody.Duś ok 1h

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak