zrazy wołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe z udźca

    1 kg
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • przyprawy

  • mąka

    4 łyżka
  • olej do smażenia

  • boczek wędzony

    10 plastry
  • ogórek

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso pokroić na plastry o grubości 1 cm rozbić bardzo cienko paprykę ogórek pokroić w paski cebulę w piórka mięso posypać przyprawami ułożyć na każdym plaster boczku i cebulę paprykę ogórek następnie całość zawinąć spiąć wykałaczkami obtoczyć w mące smażyć na gorącym oleju na złoty kolor podlać wodą i gotować na małym ogniu ok 1 godziny do zmięknięcia mięsa

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 06.01.2011 21:28
zraziki to ja bardzo lubię;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat