Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fielty z kurczaka 60 dag
jajko 2
cebula 2
mąka ziemniaczana 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
cury
olej do smażenia
rukola

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy wołowe

Mięso pokrój w kosteczkę, cebulę posiekaj i wymieszaj z mięsem. Dodaj jajka i mąkę, wymieszaj, przypraw i wstaw na 2 godziny do lodówki.
Z masy smaż owalne placuszki. Gotowe kotleciki podawaj przełożone listkami rukoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 03.06.2011 20:43
potrawa super tylko nie widzę w tych zrazach wołowych wołowiny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak