Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy wołowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dag
mąka 1 dag
smalec
ceula 1
sól i pieprz do smaku
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy wołowe

Mięso pokroić na plastry poczym je rozbić. Przyprawić i obtoczone w mące smażyć na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla i podlać wodą. Dusić pod przykryciem. Następnie cebulę podsmażyć i dodać do mięsa wraz z przyprawami. Dusić do miękkości co jakiś czas uzupełniając wyparowaną wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 15.03.2011 19:36
klasyka :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak