zrazy wieprzowe z nadzieniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    35 dkg
  • cienkie plastry mięsa wiepszow

    6 plastry
  • szynka

    20 dkg
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 do smaku
  • olej

    5 łyżek
  • pieprz czarny mielony

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przyrządzenia:
1.Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w cienkie plasterki.
2 Plastry mięsa rozbić tłuczkiem przez folię. Ułożyć na nich szynkę, pie­truszkę i pieczarki
3.Mięso zrolować, związać nitką, po­solić i oprószyć pieprzem.
4.Zrazy usmażyć na oleju często obracając.

Zrazy należy podczas pieczenia stale doglądać i często obracać, tak aby były ładnie przyrumienione ze wszystkich stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat