Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe z kaszą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1200 gr
kasza jęczmienna 1 woreczek ( ugotowana )
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
pieczarki 150 gr
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
śmietana 4 łyzki
mąka pszenna 3 łyzki
smalec 2 łyżki
masło 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe z kaszą

1.Pieczarki obierz pokrój i podsmaż wraz z obraną i pokrojoną cebula.
2 .Mięso pokroić na plastry, roztłucz ,oprósz przyprawami,surowe żółtko wymieszaj z masłem. dodaj pokrojone podsmażone grzyby i cebulkę ,wymieszaj z ugotowaną kaszą ,dodaj startą na grubych oczkach marchewkę ,seler , dopraw do smaku .
3 .Tak przygotowany farsz rozłóż na plastrach mięsa .posyp pokrojoną pietruszką zieloną. Zwiń i obwiąż nicią.Obtocz w mące i podsmaż na smalcu ,podlewaj wodą i duś tak około 30 -40 min.Z mąki i masła zrób złocista zasmażkę, rozrzedź ją wodą zapraw śmietaną wlej do rondelka ze zrazami i jeszcze duś kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.01.2017 23:12
Dobry obiad.
Bożena Matuszczyk 31.01.2017 10:29
Dziękuję wszystkim za miłe komentarze.;)
gosia56 31.01.2017 10:25
Na pewno pyszne ;)
olkaaa 30.01.2017 21:16
bardzo fajne
Renataj 30.01.2017 20:58
Bardzo apetyczne zraziki i sos - w sam raz do klusek śląskich lub kaszy:)
Stenka 30.01.2017 20:50
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak