Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony
cebula
musztarda
sól, pieprz
mąka do obtoczenia
włoszczyzna suszona
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe

Mięso rozbić na płaty, posypać solą i pieprzem.Każdy posmarować musztardą. Ogórek obrać i pokroić w paski.Cebulę pokroić w piórka.Układać na płatach mięsa i zawijać zrazy.Obwiązać nitką lub spiąć wykałaczką. Oprószyć mąką i obsmażyć na złoto, przełożyć do garnuszka.Dodać włoszczyznę i pozostałe przyprawy, zalać wodą lub bulionem i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 13.05.2012 08:13
pyszne
bami 21.07.2011 22:12
Robię bardzo podobne - uwielbiam zrazy :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak