Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

schab bez kości 1 kg

Farsz

boczek wędzony 30 dkg
ogórki konserwowe 1 słoik
cebula 0,5 kg
musztarda 3 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe

Schab myjemy, kroimy na plastry, rozbijamy ( szczególnie cienko trzeba rozbić brzegi mięsa). Solimy, pieprzymy.
Przygotowujemy farsz do zrazów: cebulę obieramy, wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę, . Doprawiamy wszystko solą i pieprzem (nie za dużo) , dodajemy musztardę, mieszamy.
Na każdy kawałek mięsa nakładamy farsz, zwijamy ciasno w rulonik a brzegi mięsa wciskamy do środka roladki, dzięki czemu zrazy się nie rozpadną i nie trzeba ich dodatkowo zwijać nitką.
Zraziki smażymy na brązowo, zalewamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
Najlepiej smakują z ziemniaczkami i buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.05.2016 18:39
lubię takie roladki
halina17 30.04.2016 18:56
Dobre zrazy :)
gusia1000 30.04.2016 17:30
Na pewno dobre.
MAR3STA 30.04.2016 16:16
Pyszne zrazy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak