Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy staropolskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
smalec
chleb razowy 3 szt
masło
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy staropolskie

Mięso kroimy w plastry rozbijamy.Oprószamy solą i pieprzem.
Cebulę kroimy w kostkę,podsmażamy na smalcu.Chleb ścieramy na tarce,mieszamy z cebulą i masłem,doprawiamy.
Na plastry mięsa nakładamy farsz i zawijamy,rumienimy na smalcu.Przekładamy do rondla ,podlewamy wywarem z grzybów.Dodajemy pokrojone w paski grzyby,dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 06.03.2012 20:48
superowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak