Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy schabowe w serowym sosie

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 5 plastrów
serek śmietankowy 10 dag
ser cheddar 50 g
orzechy laskowe 2 łyżki czubate-mielone
natka pietruszki pęczek
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mąka pszenna do obtoczenia
masło 3 łyżki
bulion drobiowy 1 szklanka

Porada

Rady Sos nie wymaga zagęszczenia, podczas gotowania sam gęstnieje.

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy schabowe w serowym sosie

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy rozbijamy na cienkie płaty,solimy i doprawiamy pieprzem do smaku, serek topiony ucieramy z posiekaną natką pietruszki, roztartym ząbkiem czosnku,
Krok 1 - Zrazy schabowe w serowym sosie foto
2
wsypujemy mielone orzechy laskowe, dodajemy starty ser cheddar, mieszamy na gładką pastę.
Krok 2 - Zrazy schabowe w serowym sosie foto
3
Nadziewamy masą serową każdy płat mięsa
Krok 3 - Zrazy schabowe w serowym sosie foto
4
zawijamy w roladki dość ciasno aby się nie rozwalały-można spiąć wykałaczkami.Obtaczamy w mące pszennej. Na patelni lub w rondlu rozgrzewamy masło, obsmażamy roladki z każdej strony,
Krok 4 - Zrazy schabowe w serowym sosie foto
5
zalewamy gorącym bulionem rosołowym i dusimy pod przykryciem około 35 minut aż będą miękkie, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy.
Krok 5 - Zrazy schabowe w serowym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 18.05.2015 07:16
Moje smaki. Ciekawa alternatywa dla popularnego schaboszczaka... :)
w mojej kuchni 18.05.2015 00:16
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak