Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy mielone z sosem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1
czosnek ząbki 1
sól
pieprz
papryka mielona
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej
Sos pieczeniowy ciemny 1 op.
ryż biały 2 saszetki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy mielone z sosem

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy.
Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy do mięsa wraz z jajkiem i bułką tartą. Wsypujemy ryż i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Oprószonymi mąką rękami formujemy podłużne kotleciki. Obtaczamy w mące i smażymy na złoto z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przekładamy zraziki do rondla. Przygotowujemy sos pieczeniowy według przepisu na opakowaniu.
Doprawiamy do smaku i polewamy zraziki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 20.10.2013 18:55
sosik pieczarkowy lub pomidorowy też fajnie smakuje ze zrazikami
Barbara777 20.10.2013 16:50
smaczne na pewno
MC_S 20.10.2013 15:12
ekstra jedzonko. :)
edi 20.10.2013 14:03
rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak