Zrazy mielone z pietruszką i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    40 dag
  • cebula

    1/2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • tarta bułka

    5 łyżek
  • mleko

    5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pieczarki

    10-15 sztuk
  • masło

    2 łyżki
  • bułka tarta

    do panierowania
  • olej

    do smażenia
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • cebula

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło. Przesmażyć pieczarki i oprószyć solą. Zdjąć z patelni. Dodać bułkę tartą i wymieszać. Odstawić do przestygnięcia. Dodać łyżkę posiekanej cebuli, natkę pietruszki, doprawić do smaku, wymieszać. Do mięsa dodać drobno pokrojone, pół cebuli, jajko, bułkę tartą, mleko. Zarobić masę, doprawić do smaku. Kawałki masy rozpłaszczać na dłoni. Nakładać przygotowany farsz. Formować podłużne zraziki. Obtaczać w bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AsiaaK 13.09.2017 23:25
super zrazy!
Edita 08.06.2017 21:57
ale smaczne
Edita 15.05.2017 19:53
ale pysznosci
TyTaN 13.02.2017 19:02
Ale te zrazy smakowicie wyglądają
koteczek22 11.02.2017 22:07
wyglądają smacznie ;)
halinka55 03.02.2017 11:02
bardo smaczne
Bożena Matuszczyk 01.02.2017 18:22
Zabieram do ulubionych.;)
Bożena Matuszczyk 26.01.2017 10:41
Smakowicie kuszące i pyszne.;)
Ada-Gaba 09.01.2017 17:57
apetycznie wyglądają
Jolanta40 27.12.2016 23:52
smaczna klasyka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat