Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy mielone z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
jajko 1
cebula 1
pieczarki 30 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy mielone z pieczarkami

Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć, pod koniec dodać odrobinę bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem.Mięso wymieszać z jajkiem, cebulą, doprawić.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek dać łyżkę pieczarek, uformować kotlet okrągły lub podłużny. Panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z każdej strony[ ja smażyłam we frytkownicy].

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:44
Lubię je robić i jeść.
halina17 17.08.2014 15:08
Smaczne - lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak