Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy Litewskie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1 1/2 kg
cebula 2 szt.
chleb żytni 20 dag
jaja 1 szt.
masło 2 łyżki
bulion 2 szklanki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy Litewskie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mięso pokroić na plastry rozbić , posolić , posypać pieprzem i odstawić na chwilę.
Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle, wymieszać z pokruszonym chlebem, wbić jajo i wymieszać . Następnie ułożyć farsz na rozbite mięso, zawinąć , formować zrazy i spinać wykałaczkami.
Krok 1 - Zrazy Litewskie foto
2
Rozgrzać tłuszcz na patelni obrumienić zrazy, wlać bulion i dusić do miękkości.
Krok 2 - Zrazy Litewskie foto
3
Idealnie nadaje się do obiadu z ziemniakami i dobrą surówką.
Krok 3 - Zrazy Litewskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rysia 19.01.2014 19:49
Pyszne zraziki.
halina17 19.01.2014 15:49
Dobre zrazy.
Lis 19.01.2014 13:25
Już mi smakuje:)
noninka77 19.01.2014 13:04
świetne danie:)
Agata3 19.01.2014 13:03
Pyszne zrazy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak