Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy drobiowe z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 60 dag
bułka czerstwa 1 szt
mleko 3/4 szklanki
jajko 1 szt.
masło 1 łyżka
pieczarki 10 dag
cebula biała 1 szt.
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy drobiowe z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mięso dokładnie zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy do smaku i w razie potrzeby aby zagęścić mięso dodać trochę bułki tartej. Masę dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce.
Krok 1 - Zrazy drobiowe z pieczarkami foto
2
Pieczarki oczyścić, drobno posiekać razem z cebulą. Następnie przysmażyć na maśle, odparować, doprawić do smaku i odstawić.
Krok 2 - Zrazy drobiowe z pieczarkami foto
3
Przygotowane mięso układać kawałkami na dłoni, kłaść łyżeczką farsz pieczarkowy i formować zrazy.
Krok 3 - Zrazy drobiowe z pieczarkami foto
4
Obtaczać w bułce tartej i usmażyć na oleju z obu stron na złoto.
Krok 4 - Zrazy drobiowe z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 20.02.2015 11:12
pyszne kotleciki
Wacław 20.02.2015 10:32
smaczny obiadek :-)
Barbara777 20.02.2015 10:18
super kotleciki
Magdalena Rysińska 20.02.2015 09:17
świetnie wygląda panierka.
IKrakowianka 19.02.2015 21:42
lubię takie zraziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak