zraziki zapiekane z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaronu

    400 g
  • suszonych grzybów

    20 g
  • śmietany

    150 ml
  • łyżki masła

    2
  • łyżka mąki

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć,moczyć w 200 ml wody przez 2 godziny,ugotować i posiekać. 1 łyżkę masła zasmażyć z mąką.Wlać wywar z grzybów i śmietanę,zagotować mieszając.Włożyć grzyby ,przyprawić.Ugotować makaron,odcedzić i układać w posmarowanym resztą masła żaroodpornym naczyniu warstwami na przemian ze zrazikami.Polać sosem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C przez 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 31.12.2011 19:49
mniam
Barbara55 07.12.2011 15:39
fajne
kielcok1 30.10.2011 16:27
smaczne
marenka 23.10.2010 10:45
Mniam:-)
Anna216 29.04.2010 18:59
pychotka palce lizać:)
beata.81 27.04.2010 15:00
bierzemy 16 usmażonych zrazików z 300 g cielęciny wymieszanej z wołowiną i resztę składników według przepisu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat