Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki z warzywami w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
bułka czerstwa 1 szt
mleko 1/2 szklanki
żółtko jajek 1 szt.
włoszczyzna 1 pęczek bez kapusty
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki z warzywami w galarecie

Wykonanie:
Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, następnie dobrze odcisnąć i wyrobić z mielonym mięsem i żółtkiem. Przyprawić do smaku, jeszcze raz dobrze wyrobić i z masy uformować małe klopsiki. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, wyjąć na talerz. Na wywarze ugotować klopsiki, gotować około 10 minut. Następnie wyjąć klopsiki, a do wywaru dodać żelatynę i zagotować. Na ozdobnych półmiskach ułożyć ugotowane i pokrojone warzywa z pulpecikami, zalać wywarem z żelatyną, posypać natką pietruszki, po ostudzeniu ozdobić majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 18.02.2015 13:47
bardzo fajny pomysł
Renataj 18.02.2015 11:41
Doskonały pomysł - nigdy nie robiłam zrazików w galarecie, muszę wypróbować.
Habibi 18.02.2015 09:24
ja najczęściej robię rybne :)
Adamorek 17.02.2015 23:59
dzieciaki je uwielbiają
Stenka 17.02.2015 21:17
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak