Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZRAZIKI Z KARKÓWKI Z PIECZAEKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula biała 2 sztuki
ziemniaki 1,5 kg
kapusta biała 0,5 główki
marchewka 1 sztuka
pieprz
sól
cukier kryształ 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
tłuszcz do smażenia 3 łyżki
karkówka 4 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: ZRAZIKI Z KARKÓWKI Z PIECZAEKAMI

Karkówkę rozbić,posypać solą i pieprzem z każdej strony.Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebule obrać i pokroić w kostkę podsmażyć na odrobinie oleju dodać pieczarki,doprawić solą,pieprzem i papryką.Przełożyć na sitko aby odsączyć sok.Farsz nakładać na plastry mięsa i zwinąć.Panierować w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Ziemniaki umyć i ugotować z odrobiną soli.Kapustę poszatkować włożyć do garnka i gotować. Marchewkę umytą pokroić w plasterki i dodać do kapusty doprawić solą,pieprzem,cukrem i odrobiną octu.Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 17.02.2014 10:04
Pysznie sie prezentują :)
Piotr-21 17.02.2014 09:53
bardzo dobre
Barbara/zuza22_85 17.02.2014 09:46
no no pychotka
Paolcia 17.02.2014 09:37
bardzo łasnie wygląda :)
Sylwia26 17.02.2014 09:23
ale pyszności
Konczi 17.02.2014 09:22
pyszny obiadek, takie zraziku lubię
dodi 17.02.2014 09:19
miałam podobne na obiad. Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak