Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki w pieczarkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
boczek wędzony 20 dag
pieczarki 20 dag
por 1 szt.
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki w pieczarkach

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mięso umyć i pokroić w plastry i utłuc. Na każdym mięsie ułożyć paski boczku, zwinąć, i obtoczyć w bułce tartej i spiąć wykałaczkami.
Krok 1 - Zraziki w pieczarkach foto
2
Smażyć na oleju, następnie ułożyć w rondlu, wrzucić pokrojone pieczarki, podlać wodą i przyprawić do smaku. Dusić około ½ godziny na wolnym ogniu, i w międzyczasie dodać pokrojonego pora. W razie potrzeby podlewać wodą , jeszcze raz doprawić i posypać natką pietruszki.
Krok 2 - Zraziki w pieczarkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 02.04.2014 12:20
Smaczne danie.
adelajda 02.04.2014 11:14
zapowiada się smaczny obiad :)
Krystyna32 02.04.2014 10:05
bardzo smaczne
Kuchenka 01.04.2014 21:53
apetyczne są
ppaulina 01.04.2014 21:29
pyszne mięsko
Ania84 01.04.2014 20:41
pyszne sycące danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak