Zraziki mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    40 dkg
  • żółtka jaj

    1
  • ziemniaki obrane

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę przepuścić przez maszynkę, wymieszać z żółtkiem, dodać utarty ziemniak i przyprawić szczyptą majeranku i mielonego pieprzu. Uformować 4 kotlety grubosci ok1,5 cm, kłaść na gorący tłuszcz. Posolić dopiero po usmażeniu. Kotlety jada się na goraco lub zimno z sosem pomidorowym lub z musztardą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 06.09.2010 23:18
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat