Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki grzybowe w śmietanie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1/2 kg
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
masło 10 dag
kasza manna 10 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
mąka pszenna 1 łyżka
kostka rosołowa warzywna
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki grzybowe w śmietanie

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Grzyby oczyścić z piasku, pokroić i poddusić z łyżką masła z cebulą.
Krok 1 - Zraziki grzybowe w śmietanie foto
2
Następnie wsypać kaszę mannę i smażyć przez chwilę do utworzenia się twardej masy.
Krok 2 - Zraziki grzybowe w śmietanie foto
3
Po ostudzeniu zmielić, dodać jaja, bułkę tartą, mąką ziemniaczaną- przyprawić i wymieszać.
Krok 3 - Zraziki grzybowe w śmietanie foto
4
Formować podłużne zraziki, rumienić na maśle z obu stron.
Krok 4 - Zraziki grzybowe w śmietanie foto
5
Zalać sosem śmietanowym. Chwilę poddusić, doprawić i podawać z ziemniakami.
Wykonanie sosu:
Mąkę uprażyć na złoty kolor, rozprowadzić wywarem z kostki, wlać śmietanę i przyprawić do smaku.
Krok 5 - Zraziki grzybowe w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 28.08.2014 21:24
Prezentuje się wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak