Zraziki dla zakochanych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    10 dag
  • wędzony boczek

    10 dag
  • cebula

    5 dag
  • mąka pszenna

    2 płaskie łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • przyprawa do potraw

    1 szczypta
  • indyk

    70 dag
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na zraziki i smażyć na smalcu z obu stron na rumiano. Boczek pokroić w cienkie paski, cebulę w dużą kostkę i razem przysmażyć. Sos z mąki i masła zrobić białą zasmażkę, dodać koncentrat pomidorowy, lubczyk, paprykę i chwilkę smażyć, po czym rozprowadzić zimnym rosołem przyrządzonym z kostki i stale mieszając połączyć z boczkiem i cebulą. Przyprawić przyprawą KUCHAREK, pieprzem i gotować 3 min. Dodać do mięsa i podawać z kładzionymi kluskami lub kaszą ugotowanąna sypko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 13.02.2011 15:17
potrawa na czasie
Babciagramolka 30.12.2010 09:39
Ja bym ten boczek i cebulke zawinęła w mieso indyka i były by zrazy zawijane
Barbara55 10.10.2010 15:07
super
riandja1 19.07.2010 18:10
coś nowego ; )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat