Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazik niedźwiedzi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt./pojedynczy
parówki 1 szt./wędzona
czosnek 5-6 liści/niedźwiedzi
mąka do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazik niedźwiedzi

Wykonanie:
Filet umyć, osuszyć i rozbić z przyprawami. Następnie obłożyć liśćmi czosnku, położyć obraną parówkę, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Obtaczać w mące i smażyć delikatnie na oleju, po czym wystudzony zrazik pokroić ukośnie i podawać na przekąskę lub do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.05.2015 01:07
dobre danie obiadowe
Łukasz15 26.05.2015 22:29
Bardzo dobre
AgaS10 26.05.2015 22:24
Świetne mięsko:)
ewelinapac 26.05.2015 21:40
pyszne danie
irenka 26.05.2015 20:12
przepyszne jedzonko
barbara11561 26.05.2015 19:58
bardzo smaczne mięsko:)
halina17 26.05.2015 19:37
dobry zrazik
2milutka 26.05.2015 19:18
Fajna nazwa :)
jasiek 26.05.2015 19:02
fajny pomysł na roladkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak