Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółty patison marynowany

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

patison

składniki zalewy

sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
ocet 2,5 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Gorczyca biała cała Prymat
koperek
Imbir mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żółty patison marynowany

Patisony myjemy większe kroimy na mniejsze kawałki ,a małe zostawiamy całe.
Słoiki małe 330 ml do kazdego słoika dajemy ,gorczycę ,2 ziela angielskie ,1 listek laurowy i szczyptę imbiru dajemy patisony.
Na górę do każdego słoika dajemy sól 1 łyżeczka ,cukier 2 łyżeczki,ocet 2,5 łyżki na słoik,dodajemy koperek .Do każdego słoika wlewamy wodę.
Słoiki zakręcamy.
Pasteryzujemy 15 -20 minut.

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 02.09.2014 18:05
Margo ja bardzo lubię takie marynowane patisonki;)
Róża1 25.08.2014 18:00
świetny pomysł :-)
Margo1 23.08.2014 12:38
a ja miałam ostatnio tyle patisonów i nie wiedziałam co z nich zrobić i usmażyłam
Bernadeta1 20.08.2014 15:34
bardzo smaczne
gosia56 19.08.2014 16:22
Bardzo dziękuję za miłe komentarze zrobiłam juz dosyć sporo słoiczków takich patisonów ;)
Kolorowa 19.08.2014 13:09
na pewno pyszny !
Renata22 18.08.2014 21:21
super pomysł z dodaniem imbiru;)
gusia1000 18.08.2014 20:39
Dobra rzecz na zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak