Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żółte pierogi ze szpinakiem i fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 700 g
woda 1/2 szklanki
szpinak mrożony 2 opakowania
sól
pieprz
szczypior
czosnek ząbki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
feta 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: żółte pierogi ze szpinakiem i fetą

1. ugniatamy ciasto z mąki, wody i soli,
2. czosnek i szczypior kroimy drobno,
3. podsmażamy na patelni, dodajemy szpinak,
4. przyprawiamy pieprzem, papryką i gałką,
5. odstawiamy do ostygnięcia,
6. następnie dodajemy pokruszoną fetę i widelcem mieszamy do uzyskania jednolitej masy,
7. ciasto nadziewamy masą, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 03.06.2012 09:20
fajny przepis
smerfetka79 27.05.2012 16:39
świetny przepis
madi356 19.05.2012 21:01
fajne
iknkirke 30.11.2011 12:15
smaczne
Jolanta40 18.10.2011 08:23
super
Smakosz6 25.07.2011 11:33
pycha
eli_555 31.01.2011 22:45
bardzo fajne
Kate131 23.01.2011 09:12
świetne!
RenataZ-et 11.11.2010 19:11
Wyglądają smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak