Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółte patisony z papryką w marynacie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

patison 12 małych szt
papryka czerwona 2 strąki
sól do smaku
ziele angielskie 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ocet pół szkl
woda 2 szkl
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żółte patisony z papryką w marynacie

Kroki postępowania

1
Patisony dokładnie myję, paprykę kroje na kawałki po wydrążeniu nasion i płuczę.
Krok 1 - Żółte patisony z papryką w marynacie foto
4
Do garnka przekładam nasze warzywa, dodaję liście, ziele, sól i cukier.
Krok 2 - Żółte patisony z papryką w marynacie foto
5
Do pozostałych składników wlewam wodę i ocet, mieszam i doprowadzam do wrzenia marynatę razem z patisonami i papryką, kila minut, następnie przekładam do wyparzonych słoiczków i zalewam marynatą.
Krok 3 - Żółte patisony z papryką w marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 21.10.2014 16:39
pyszne zapasy domowe :)
marcia7 21.10.2014 15:16
smaczne przetwory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak