Żółte leczo z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • papryka żółta

    2 szt
  • cukinia żółta

    1/2 szt
  • pomidory żółte

    3 szt
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • papryka

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oleju podsmażamy kolejni- pokrojoną na plastry cebulę, paski papryki, kawałki cukinii. Dodajemy sól, pieprz i paprykę, dusimy kilka minut pod przykryciem. na końcu dodajemy pokrojone pomidory , dusimy, az się rozpadną.
Podajemy z chlebem, makaronem lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 01.08.2013 00:07
wszystko na żółto, ale fajnie
ben-ka 31.07.2013 08:29
apetycznie to wygląda.
Habibi 30.08.2012 06:28
Prawdziwie wakacyjny kolor :)))
pacpaw 29.08.2012 20:38
dobrane towarzystwo :o)
niedozywiona 22.08.2012 17:43
soczysty kolor, apetyczny :)
ziutula 22.08.2012 17:09
choć ciut teraz bym spróbowała, bo tak pięknie, słonecznie wygląda jedzonko...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat