żółta fasolka z czosnkiem i masłem gotowana...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółta fasolka

    50 dag
  • woda

    1 litr
  • czosnek ząbki

    2 duże
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z fasolki usunąć końcówki i dobrze opłukać

zalać wodą i gotować z 20 minut na mniejszym ogniu

z 5 minut przed końcem gotowania dodać sól, ząbki czosnku, masło

gotową fasolkę odlać na sito

tak przygotowaną lubimy podjadać po kolacji.......SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pomocnik 23.07.2013 21:45
super przepis
LoLa 23.07.2013 20:37
bardzo lubię taką fasolkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat