Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądkowa potrawka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądków drobiowych 500 g
pora 200 g
puszki kukurydzy 1/2
solidna garść świeżego szpinak 1
wody 500 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziarna ziela angielskiego 2
czosnku granulowanego 2 szczypta
curry do smaku
sól do smaku
mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka
olej 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądkowa potrawka

Kroki postępowania

1
Żołądki umyć, osuszyć i pokroić. Szpinak umyć, osuszyć i posiekać, por i paprykę umyć i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić żołądki i podsmażyć. Dodać pora i paprykę i dalej smażyć około 3 minuty.
Krok 1 - Żołądkowa potrawka foto
2
. Potem wlać wodę, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości. Na koniec dodać odsączoną kukurydzę i szpinak i zagotować. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią potrawkę.
Krok 2 - Żołądkowa potrawka foto
3
Gotową potrawkę podawać np. z ryżem.
Krok 3 - Żołądkowa potrawka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 17.05.2013 21:36
wygląda to bosko, ale nie zjadłabym żołądków, chyba że nieświadomie :)
Sylwia26 17.05.2013 20:58
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak