Żołądki w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    0,5 kg
  • żelatyna

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki ugotować i pokroić w kosteczkę. Zagotować kostkę bulionową w 0,5 litra wody i wlać do zagotowanej wody żelatynę. okrojone żołądki wyłożyć do miseczek i zalać żelatyną z bulionem. Odstawić do zastygnięcia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika79 05.03.2012 09:28
interesujące
Jolanta40 19.10.2011 08:14
często robimy je na imprezach rodzinnych
agnieszka189 18.10.2011 13:31
ale bym zjadła
Anita21 08.10.2010 09:00
pycha
iwona332 18.09.2010 20:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat