Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ryż basmati
4 saszetki -
żołądki z drobiowe
500 g -
pieczarki
300 g -
cebula
1 szt -
sos ostrygowy
1 łyżka -
pieprz kolorowy
1/5 łyżeczki -
sól
do smaku -
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku -
koperek
-
oliwa
do smażenia -
mąka ziemniaczana
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Żołądki dokładnie umyć.
Głęboką patelnię rozgrzać, wlać oliwę i wrzucić umyte żołądki.
Podsmażyć na rumiano.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka, dodać do żołądków i podsmażyć.
Pieczarki oczyścić, pokroić i również dodać do żołądków i cebuli.
Podsmażać do momentu odparowania wytworzonego soku.
Dodać sos ostrygowy i pozostałe przyprawy do smaku.
Dodać pokrojony koperek.
W 1/4 szklanki wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i wlać do patelni mieszając.
Zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić.
Na talerz wyłożyć ryż, dookoła wyłożyć żołądki i danie gotowe.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się