Żołądki drobiowe z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż basmati

    4 saszetki
  • żołądki z drobiowe

    500 g
  • pieczarki

    300 g
  • cebula

    1 szt
  • sos ostrygowy

    1 łyżka
  • pieprz kolorowy

    1/5 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
  • koperek

  • oliwa

    do smażenia
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Żołądki dokładnie umyć.
Głęboką patelnię rozgrzać, wlać oliwę i wrzucić umyte żołądki.
Podsmażyć na rumiano.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka, dodać do żołądków i podsmażyć.
Pieczarki oczyścić, pokroić i również dodać do żołądków i cebuli.
Podsmażać do momentu odparowania wytworzonego soku.
Dodać sos ostrygowy i pozostałe przyprawy do smaku.
Dodać pokrojony koperek.
W 1/4 szklanki wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i wlać do patelni mieszając.
Zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić.
Na talerz wyłożyć ryż, dookoła wyłożyć żołądki i danie gotowe.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 18.06.2012 21:04
ja nie lubię :(
ZEWA 30.01.2012 13:49
dzi?ki, ja te? lubi? zo??dki
Ewa104 30.01.2012 13:40
Bardzo lubi? ?o??dki drobiowe.Twoje danie pysznie wygl?da.
romanrafal 16.01.2011 09:24
napewno dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat