Żołądki drobiowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    1 kg
  • cebula

    2 duże
  • pieczarki

    50 dag
  • śmietana 18 proc

    1 1 szkl
  • mąka

  • sól, pieprz mielony, Przyprawa do zup Kucharek-

  • bulion drobiowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki oczyścić, umyć i przekroić każdy na 2 - 3 części.Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć żołądki, przełożyć do garnka.Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę z czosnkiem.Dołożyć do żołądków.Podlać 2 szkl bulionu, dodać listek, pieprz i ziele. Dusić do miękkości.Śmietanę podbić mąką.Wlać do gulaszu.Doprawić wg uznania podanymi przyprawami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.07.2015 21:58
Dobry obiad.
Henryka2 24.02.2015 16:40
Rzeczywiście, uciekły mi pieczarki. Pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebulki, kiesy się zeszkli i smażymy do odparowania soku. Dalej jak w przepisie. Przepraszam za błąd.
Anonimowy 08.02.2014 23:15
A kiedy pieczarki?
Katarzyna74 20.10.2011 07:44
na pewno pyszne
evita0007 22.05.2011 13:40
super i dobrze ze zdjecia nie ma bo jak mówiłam mój żołodek sie juz przykleił do kręgosłupa ;D
Marzena34 09.03.2011 08:50
fajny przepis wyprobuje na pewno

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat