Żołądki drobiowe w sosie marchewkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • żołądki drobiowe

    1 kg
  • marchew

    3 szt
  • śmietana 18 proc

    150 g
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    100 ml

Dodatkowo

  • ziemniaki

    1 kg
  • mix sałat

    300 g

sos winegret

  • oliwa

    3 łyżki
  • woda

    50 ml
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Myjemy żołądki i oczyszczamy je . Podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka.

Gotujemy koło 1.1/2 godziny.

Dodajemy pokrojoną marchewkę i gotujemy 40 minut.

Dodajemy soli i pieprzu podczas gotowania .

Zabielamy śmietaną i gotowe :)

Ziemniaki gotujemy . odlewamy wodę i na gazie trzymamy chwile do odparowania.

Dodajemy 3 łyżki masła i zagniatamy .

Łyżką do lodów nakładamy ziemniaczki z masłem , do tego sos z żołądków i surówka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 11.09.2016 12:59
Moje smaki
MAR3STA 17.10.2015 16:19
smakowite danie
Margo1 07.09.2015 22:04
Apetyczny obiadek.
Agnieszka-87-25 03.09.2015 15:12
znakomicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat