żołądki drobiowe w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    0,5 kg.
  • włoszczyzna

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żołądki dokładnie umyć włożyć do garnka i zagotować,dodać umytą,obraną włoszczyznę i przyprawy gotować do miękkości,wyjąć z rosołu pokroić na mniejsze części,marchewkę pokroić dodać do żołądków i zalać zalewą przygotowaną z rosołu i żelatyny,rosół przecedzić dodać żelatynę i rozpuścić zalać gorącym żołądki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 30.12.2012 10:22
ciekawe
Wafelek2601 20.12.2012 10:15
Super
Motorek 21.12.2011 14:45
smaczne
aleksa123 08.09.2011 15:22
Hmm, raczej nie dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat