Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe w galarecie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki 1.5 kg
włoszczyzna
woda
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 1
pieprz ziarnisty 5 ziaren
Żelatyna wieprzowa Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe w galarecie

Żołądki oczyszczamy i myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy do nich całą włoszczyznę i przyprawy. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 3-4 godz. aż żołądki będą miękkie. Gotowe przecedzamy, żołądki i marchewkę z włoszczyzny kroimy w kostkę i wkładamy z powrotem do wywaru (resztę składników odrzucamy).
2 łyżki żelatyny, uprzednio namoczonej w wodzie dodajemy do rosołu z żołądkami i zagotowujemy. Po zagotowaniu przekładamy do naczynia i po wystygnięciu wstawiamy do lodówki aż stężeje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 28.02.2013 15:27
smaczne jedzonko
RenataZ-et 21.05.2012 11:25
super!
danusia19671 19.02.2012 17:21
Uwielbiam żołądki
Ewa111 23.01.2012 12:48
kiedyś robiłam ,i bardzo lubię ,domownicy mniej,ale zrobię z mniejszej ilości tylko dla siebie
magdziorka6 06.01.2012 18:55
to może być coś fajnego:-)
alaaa 04.01.2012 13:38
ciekawe ale nie dla mnie
Krystyna32 25.12.2011 20:29
super
zuzanna_z 24.12.2011 14:03
dobre
MAR3STA 24.12.2011 10:47
fajne!
misia53 07.12.2011 17:53
przyznam,że takiego smakołyku nie jadłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak