żołądki drobiowe na śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 22%

    150 ml
  • żołądki drobiowe

    35 dag
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • ziele angielskie

    2 szt
  • woda

    1 l
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki ugotować na miękko z dodatkiem soli i ziela angielskiego. Na patelnię dać śmietanę oraz miękkie ugotowane żołądki , przyprawić je kucharkiem, czosnkiem granulowanym oraz pieprzem, dusić na śmietanie około 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 02.12.2012 10:02
mniam
Sylwia56 20.11.2012 22:01
ciekawe
Zdzisław 20.11.2012 21:19
czasem też taki gulasz robię z żołądków
treonina 20.11.2012 19:51
nigdy nie próbowałam :-) jakoś nie mam odwagi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat